Skip to content

Convivències dels joves de Santa Maria de Vilafranca

IMATGE TROBADA JOVES VILAFRANCA

Aquest passat cap de setmana 24 i 25 de febrer, com cada any, la Pastoral de Joves de les parròquies de Vilafranca han organitzat una sortida de convivència amb el joves que es preparen per a rebre el sagrament de la confirmació i altres joves de la parròquia. És un moment de fraternitat i d’espiritualitat molt important per als joves que es preparen per a la confirmació. Amb una experiència d’encontre i novetat, amb altres joves, que solament coincideixen en la missa jove que se celebra cada mes.

Ha estat un cap de setmana intens, amb jocs, pregàries i la missa. El fil conductor d’aquesta convivència va ser l’Esperit Sant. On totes les dinàmiques, jocs i missa l’Esperit va ser el protagonista. Mn. Manolo, vicari de les Parròquies de Vilafranca i consiliari de la Pastoral de Joves, va acompanyar durant les convivències, juntament amb els catequistes que van desenvolupar tots les dinàmiques, pregàries i preparació de la missa.

A l’homilia d’aquesta segona setmana de Quaresma es va llegir el relat de la transfiguració de Jesús, un relat sorprenent i amb una gran profunditat per als cristians. Mn. Manolo va fer diferents reflexions d’ajuda i, seguint aquest fil conductor de l’Esperit Sant, va dir: “En la transfiguració veiem com l’Esperit Sant davalla sobre Jesús i l’envolta amb la seva llum. Això ens fa recordar que l’Esperit Sant és el que ens reforça i ens capacita per dur a terme la missió que cadascun de nosaltres tenim. L’Esperit Sant ens impulsa, ens dona força i direcció enmig de les dificultats per avançar cap endavant, fins i tot quan trobem barreres.”

Els joves ha viscut una bona experiència, i l’amistat amb altres joves s’ha reflectit amb la resposta a la pregunta: Us agradaria tornar a fer convivències? La resposta va ser unànime per tots, amb un “sí”. Encara que ha estat un cap de setmana intens, sobretot per als catequistes per la gran preparació i esforç, l’Esperit Sant ha fet la seva acció en cadascun dels joves, per seguir aquest camí cap la confirmació.