Skip to content

Pasqua Jove'24 La Fita

Fotografia de grup de la Pasqua Jove 2024

Una trentena de Joves de les parròquies de Santa Maria de la Geltrú i Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú el passat Divendres i Dissabte Sant (29 i 30 de març) van celebrar la ja tradicional Pasqua Jove organitzada des de La Fita.

Aquesta activitat ja fa molts anys que es duu a terme i, els joves, han visitat moltes comunitats del nostre bisbat (Castellet, la Llacuna, el Castell de Cabrera, Avinyonet del Penedès, Sitges…). Enguany s’ha celebrat a la rectoria de Sant Maria de Corbera de Llobregat on han sigut acollits per mossèn Dani Palau (rector de la parròquia) i per tota la comunitat que els ha rebut amb els braços oberts.

Manualitats, gimcanes, jocs, estones de compartir, ressopó… però també pregàries al voltant de la creu, participació en la celebració de la passió de nostre Senyor Jesucrist amb la comunitat de Santa Maria de Corbera, tallers de reflexió, confessions i Via Crucis per la natura, han estat els diferents espais i moments que s’han viscut durant aquests dos dies i que han servit per aprofundir, un any més, sobre el misteri de la Setmana Santa que culmina amb la celebració de la Vetlla Pasqual.

Ha estat una trobada per compartir, pregar i viure aquestes hores tan intenses plegats. Aquests any, el lema de la Pasqua Jove portava per títol: Espera, que convidava els joves a viure l’esperança d’aquests dies en què sabem que Jesús mor per després ressuscitar per nosaltres. Reflexionant entorn del tema d’enguany, es van adonar que sovint cal entendre la desesperança per poder viure en una esperança arrelada en el present i que apunta cap al futur. Han reflexionat, també, sobre com trobar l’esperança en la relació amb els altres, en els més petits, en la comunitat… enmig d’un món sovint marcat per moments i situacions de foscor.

Tot no acaba en aquestes hores que els joves comparteixen plegats durant aquests dos dies; també ja és tradicional tornar a les respectives parròquies amb una ofrena que serveix per explicar a la comunitat el que han viscut durant la Pasqua Jove. Enguany, els joves oferien a la comunitat un test decorat amb el color de l’esperança, pintat amb els seus dits i amb elements naturals que van recollir durant el viacrucis que van celebrar el divendres al matí. Un any més, aquesta convivència els ha servit per continuar cultivant la seva fe i viure la joia de la Pasqua en comunitat.