Skip to content

Trobada dels Centres d'Esplai del Baix Llobregat

Fotografia de la Trobada

Durant el mes de novembre, els centres d’Esplai que conviuen a la comarca del Baix Llobregat, corresponents a les zones 8 i 9 del MCECC (Moviment d’Esplai Cristians Catalans), s’han aplegat en les seves trobades anuals i han realitzat tres trobades conjuntes.

El passat 18 de novembre, els set esplais situats al sud de la comarca, és a dir, aquells centres d’esplai que conviuen al Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà, es van aplegar al Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat per commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI).

Al voltant de 260 infants, joves i monitors van començar la tarda del 18 de novembre passat amb una pregària conduïda pel consiliari de la zona 8 i rector de Viladecans, Mn. Frederic Esteve. Seguidament, va tenir lloc una activitat per conèixer i recuperar els drets dels infants, destinataris de l’acció educativa que es duu a terme en els centres d’esplai. Els participants van aprofitar la trobada per aprendre i reivindicar aquests drets que encara no estan del tot assolits, així com per relacionar-se i teixir vincles amb altres esplais del territori.

També, el cap de setmana del 25 i 26 de novembre passat, prop de 350 infants, joves, monitors i monitores es van reunir a Esparreguera per celebrar un any més la ja tradicional trobada d’esplais de la zona 9 del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC): Xivarri i Anxova’t.

Vinguts de municipis com Vallirana, Sant Vicenç dels Horts, Corbera de Llobregat i Molins de Rei i tenint com a amfitrions a l’Esplai La Lluna d’Esparreguera, infants i joves van gaudir a través de les diferents propostes que els diferents equips de monitors i monitores van organitzar. Les activitats es van dur a terme pels carrers del municipi, a l’escola Pau Vila, seu de la trobada, i a la parròquia de Santa Eulàlia d’Esparreguera van poder celebrar plegats l’Eucaristia el dissabte 25 de novembre passat, a la tarda, presidida pel consiliari de la zona 9 i rector de Corbera de Llobregat, Mn. Daniel Palau i concelebrada per altres preveres. Els més grans van fer nit a l’escola i van poder seguir treballant al voltant de la temàtica triada: la lluita contra el canvi climàtic.