Skip to content

Vetlla de la Immaculada 2023

El passat dijous 7 de desembre, un grup de joves del nostre bisbat de Sant Feliu de Llobregat va participar de la Vetlla de la Immaculada Concepció a la Basílica de la Mercè, una celebració organitzada i participada pels joves de les diòcesis de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat.

Durant la Vetlla, vam poder contemplar com Maria guardava tota l’experiència que feia de Déu en el seu interior resseguint l’evangeli segons sant Lluc (Lc 2,6-20); en aquest passatge hi descobríem l’anunci als pastors i com aquests feien camí per trobar-se amb el Fill de Déu fet home, motiu d’una gran alegria que els convertia en partícips i testimonis d’aquest gran misteri del Nadal. Així doncs, com Maria i els pastors, els joves que van assistir a la vetlla eren convidats a guardar en el nostre interior tota l’experiència de la Jornada Mundial de la Joventut del passat mes d’agost que es va dur a terme a Lisboa, esdeveniment eclesial de grans dimensions on una multitud de joves va fer experiència de Déu acompanyats pel Papa Francesc.

El comentari a l’Evangeli proclamat va anar a càrrec del bisbe de la nostra diòcesi, Mons. Agustí Cortés, qui exhortava a viure l’alegria del fet sentir-se estimat i estimada per Déu, com Maria, com els pastors. En acabar el breu comentari sobre la Paraula de Déu, es va poder escoltar un testimoni d’una jove que va viure l’experiència de la JMJ de Lisboa.

En acabar aquesta primera part, el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. David Abadías convidava a adorar al Senyor i s’iniciava una estona de silenci i recolliment davant del Santíssim Sagrament.

En acabar aquesta estona d’adoració, es donava per acabada la Vetlla tot convidant a fer una visita a la imatge de la Mare de Déu que presideix la Basílica de la Mercè de Barcelona. Just abans de marxar, però, els diferents joves del nostre bisbat que van poder assistir a la vetlla de pregària van compartir un breu moment amb el nostre bisbe Agustí.